Sextoys kopen: waar op letten?

Het kan zijn dat je al wat ervaring hebt met het kopen van sextoys. Toch is dit niet voor iedereen het geval. Ben je nieuw in de wereld van seksspeeltjes? Dan kan het zo zijn dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Op websites als christineleduc.nl zijn immers zoveel opties, dat het best lastig kan zijn een keuze te maken. Onderstaande tips helpen je een eindje op weg.

Begin niet te groot

Heb je nog maar weinig ervaring met sextoys? Dan is het goed om klein te beginnen. Koop je bijvoorbeeld een vibrator, ga dan niet direct voor de grootste en meest geavanceerde. Het is goed om eerst even te experimenteren met een kleiner (en goedkoper) model, zodat je erachter komt wat voor jou werkt. 

Waar ligt je voorkeur?

Er zijn ontzettend veel verschillende seksspeeltjes waar je uit kunt kiezen. Het is misschien even zoeken, niet iedereen is hetzelfde en ieder lichaam verschilt. Het zal dus waarschijnlijk een flinke ontdekkingstocht zijn, waarbij je langzaam maar zeker er steeds meer achter komt wat je fijn vindt. Houd je van stimulatie op je clitoris? Dan is een vibrator geschikt. Er zijn ook veel vrouwen die het fijn vinden om dubbel gestimuleerd te worden. In dat geval is een tarzan vibrator wellicht een goede optie. Deze breng je in, terwijl tegelijkertijd je clitoris gestimuleerd wordt.

Wat is je budget?

Uiteraard speelt ook je budget een rol. Dure sextoys zijn niet per se goed en andersom geldt natuurlijk ook dat niet alle goedkopere varianten per definitie slecht zijn. Het is dan ook goed om goedkoop te beginnen. Voor een paar tientjes heb je vaak al een goed exemplaar. Lees vooral ook reviews, zo kom je erachter wat andere mensen van de betreffende toy vinden. Dit kun je meenemen in je beslissing.